A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával elkezdődött az Országgyűlés tavaszi időszaka

  • Orbán Viktor összegezte a kormány elmúlt időszakban meghozott intézkedéseit. Szólt a koronavírus-elleni védekezésről és a gazdaság újraindításáról is. A kormányfő közölte: minden oltóanyagra szükség van, mert csak az oltás vezethet vissza a normális élethez. Hozzátette: a járványügyi védekezés részeként hét kérdésből álló konzultációt indít a kormány az interneten, a koronavirus.gov.hu oldalon, ahol továbbra is lehet regisztrálni a vakcinára. Orbán Viktor elmondta: az uniós, valamint az orosz és a kínai oltóanyagok bevonásával április elejére a 2 milliót is meghaladhatja itthon a beoltottak száma. A gazdaság újraindításáról a miniszterelnök kiemelte a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a 25 évnél fiatalabbak adómentességét, valamint a vállalkozásoknak nyújtott támogatásokat.
    Magyarországon május végéig 3,5 millióval több embert tudnak beoltani a koronavírus ellen, mint egy hasonló méretű Európai Uniós országban, amely csak a nyugati vakcinákra támaszkodik.
    Ezt mondta a miniszterelnök a Parlamentben, az Országgyűlés tavaszi időszakának kezdetén. Orbán Viktor napirend előtti felszólásában úgy fogalmazott: reális esély van arra, hogy április elejére a 2 milliót is meghaladhatja a beoltottak száma, vagyis minden 60 évnél idősebb regisztrált megkaphatja a védőoltást. A kormányfő kijelentette: Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert az oltás menti meg az életet és a munkahelyeket, az oltás vezet vissza a normális élethez. Az újranyitásról szólva Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány nemcsak a "zárva táblát" akarja átfordítani, hanem újra akarja nyitni a gazdaságot és az egész polgári társadalmi életet. Azt akarjuk, hogy erősebben jöjjünk ki a járványból, mint ahogy belementünk.
    Orbán Viktor arról is beszélt: a gazdaságot munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel és a beruházások támogatásával kell újraindítani. Hozzátette: ezt szolgálja a gazdaság-újraindítási akcióterv.

    Category :

    #a#minisztereln#ouml#napirend#előtti#felsz#oacute#lal#aacute#val#elkezdő#tt#az#orsz#ggyű#eacute#tavaszi#időszaka

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up