Drámaian romlik a vírushelyzet

  • Szigorítani kell a határokon, hogy megfékezzük a koronavírus terjedését - erről a miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor elmondta: az Európán kívüli üzleti utazásokat radikálisan csökkenteni kell, mert meg kell akadályozni, hogy a vírus újabb mutációi megjelenjenek az országban.
    A miniszterelnök beszélt arról is, hogy drámaian nőtt a fertőzöttek száma, ezért emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban, vagyis ismét életbe lépett a vezénylés, így az orvosokat és a nővéreket oda küldhetik, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.
    Orbán Viktor beszélt arról is, hogy jelenleg több mint 15 ezer szabad ágy áll rendelkezésre. A miniszterelnök ismételten arra kért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra. Eddig már több mint 2 és fél millióan megtették ezt. Ők Húsvétra megkaphatják legalább az első vakcinát. A miniszterelnök kijelentette: vannak, akik álhírekkel és oltásellenes propagandával akadályozzák a védekezést, de arra kér mindenkit, hogy minél többen vegyék fel az oltást, mert a vakcina jelenti az életet.

    Category :

    #dr#aacute#maian#romlik#iacute#rushelyzet

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up