III. Borász Futball EB (official kisfilm)

  • A filmet készítette: Kalmár Sándor.
    "Időpont: 2014. május 21-25. (szerdától -- vasárnapig)
    Helyszín: Leukerbad (szállások)
    Salgesch, Susten (mérkőzések)
    Wallis (Valois) Kanton, SVÁJC
    S z e r v e z é s :
    Svájci barátaink nagyon igyekeztek kitenni magukért. Szép helyeket láttunk, sok élményünk volt, kicsit zsúfolt is volt a program. A mérkőzések és a délutáni programok,birtoklátogatások között az ebédünk mindig Diego Mathier barátunk családi birtokán volt, nagyon hangulatos körítéssel és a híres „racklett„ sajt sem hiányzott...!
    A torna lebonyolítása:
    A svájciak azt az egyik változatot alkalmazták, amelyet a kezdetekkor kidolgoztunk Huszár Pistivel. Korrekt sorsolás volt a nyitó banketten és igazságos volt a lebonyolítási rendszer. Megfelelő talajú pályákon játszottuk a mérkőzéseinket, azt lehet mondani, hogy „ideális labdarugó időben". Ami gondot okozott, az a játékvezetés! Talán spórolásból? Egy bírót alkalmaztak, segítők nélkül és ez nagyon sok gondot okozott, főleg a lesek megítélésénél! Az olaszok elleni drámai elődöntőnket nagyon kiválóan vezette -- így is -- a korábbi híres svájci FIFA játékvezető, René Rogalla, a döntőben öccse képességeit (bár ő is első osztályú játékvezető volt) meghaladta a feladat! Hibát-hibára halmozott, sajnos főleg a mi kárunkra! (Két megadott német lesgól, minket viszont egy teljesen szabályos gólunktól megfosztott!!!)
    Protokoll, diplomácia:
    Az esti bankettek nagyon hangulatosak voltak, a menűsorok összességében a kényes igényeket is kielégítették! A kínált helyi és a vendégcsapatok által biztosított borokat tekintve, most is a mi boraink vitték magasan a primet! Mi az utolsó két estére időzítettük azokat és bizony nagy tülekedés volt értük!
    Diego egyik délután saját kertjében vendégül látta a csapatvezetőket. Bokszi és Gere Attila is velem tartottak. Megvitattuk az aktuálisan zajló EB tapasztalatait és beszéltünk a jövőről is. Sok jó gondolat elhangzott a rendkívül baráti hangulatú találkozón. Elmondhatjuk, hogy van jövője a borász-futballnak!
    A csapatunkról:
    Általában fiatalabb átlagéletkorú csapatokkal kellett felvennünk a küzdelmet.
    Több játékosunk fél-egy éven belül komolyabb műtéten esett át. Mindennek tetejében már az első játéknapon több játékosunk is komolyabban megsérült, így szűkült a cserelehetőségünk.
    Nagyon nagy dolognak tartom, hogy a gyenge kezdés után -- minden nehézség ellenére -- felállt a csapat és hatalmas küzdőképességről tett tanúbizonyságot!
    Az olaszok elleni drámai, ugyanakkor nagyon magas színvonalú elődöntőn két játékosunk,
    Schubert Vili és Bíró Tibi is súlyosan megsérült, előbbi sebét kórházban kellett összevarrni, utóbbiét a mi orvosaink tették, de mindketten játékra jelentkeztek a másnapi döntőben! Ezzel mindent elmondtam a jelenlévők harci szelleméről! Ha két-három olyan játékosunk, akikre a játéktudása, illetve a közösségben elfoglalt helye alapján nagyon számítottunk, velünk van, úgy érzem, simán nyerjük a tornát is, s most Európa Bajnokok vagyunk!
    De büszkék vagyunk arra, hogy immár kétszeres EB ezüstérmeseknek nevezhetjük magunkat!!!
    Már szóltam a döntőben minket sújtó játékvezetői tévedésekről. Ugyanakkor önkritikusan ki kell elemeznünk, hogy mi magyarok miért nem tudjuk szinte soha az i-re feltenni a pontot?!
    2011-ben a döntő rendes játékidejében 1 perc, most pedig 3 perc hiányzott csak a végső sikerhez...!
    A díjátadó banketten a győztes német válogatott kivételes gesztust tett: a csapatuk tagjai két sorban állva, mintegy diadalívet alkotva, megkértek minket, hogy úgy vonuljunk átvenni az „ezüst serleget", mindezt hatalmas taps és ováció kíséretében tehettük!
    Delegációvezetőjük, Robert Lönarz professzor közben megragadta a mikrofont és ezt mondta: „Közel hatvan éve, Bernben volt egy döntő, amelyet 3-2-re a németek nyertek. Most is ugyanez lett az eredmény, de ahogy akkor, most is a magyarok játszottak jobban, minket, németeket megint a szerencse is segített!" Megköszönve ezt a valóban szép gesztust, az
    válaszoltam:
    „Mi alig 10 millióan, Ti pedig 85 millióan vagytok, de ígérem, egyszer egy döntőben le fogunk Benneteket győzni!"
    Fiúk! Ezért is dolgozzunk a jövőben!"
    Magyar Zoltán
    szövetségi kapitány

    Category :

    #iii#bor#aacute#sz#futball#eb#official#kisfilm

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up