20 SZEMÉLYISÉG egy EMBERBEN? A DISSZOCIATÍV SZEMÉLYISÉGZAVAR - A világ legbrutálabb 139.

  • Amikor 1886-ban megjelent Robert Louis Stevenson Dr.Jekyll és Mr.Hyde különös esete című műve, az olvasók borzongással fogadták az igencsak szokatlan, és döbbenetes történetet, mely mintha az író egy delíriumos pillanatában született volna meg.
    Maga a regény igen komoly és érdekes kérdéseket feszeget: egy emberben létezhet vajon több, egymástól elkülönülő személyiség?
    Ez a felvetés azokban az időkben a laikusoknak elképzelhetetlennek tűnt, azonban néhány pszichiáter igen komoly kutatásokat folytatott ez irányban, ezen kutatásaik során pedig feljegyeztek az utókornak néhány elképesztő esetet. Egyesek az vélelmezik, az egyik ilyen esettanulmány inspirálta Stevenson-t, hogy papírra vesse Dr.Jekyll történetét.
    A szóban forgó kórkép konkrétan hihetetlennek hangzik, olyannyira, hogy sok esetben egyes szakemberek is kételkedtek a létezésében.
    Ijesztő történetek, hihetetlen esettanulmányok, és utazás egy elképesztő betegség bugyraiba: amikor egy testben kettő, nyolc, tíz, vagy akár húsz személyiség is lakozik...Hihetetlennek hangzik? Ahogy a mondás tartja: a valóság sokkal ijesztőbb a fikciónál...
    Ismerkedjünk meg a disszociatív személyiségzavarral, és néhány rémisztő történettel!
    G.V.COOPER HISTORY: www.youtube.com/channel/UCUMPETuMJw29qm-U0JwTRpw
    G.V.COOPER FACEBOOK OLDAL: m.facebook.com/GVCooper-2086245878372232/
    CSATORNATAGSÁG: www.youtube.com/channel/UCn6PM57sn3Ie8qgs29pJ3iA/join

    Category :

    #20#szem#eacute#lyis#g#egy#emberben#a#disszociat#iacute#v#gzavar#vil#aacute#legbrut#labb#139

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up