Oroszország megtámadta Ukrajnát

  • Háborúra ébredt Európa, több ukrán nagyváros lakói szó szerint bombák becsapódásának hangjára riadtak kora reggel. Oroszország több irányból szárazföldi és légitámadást indított Ukrajna ellen.
    Rendkívül nehéz ellenőrizni a háborús övezetből érkező hírek hitelességét, de jelenlegi tudásunk szerint az orosz csapatok alig-alig ütköznek érdemi ellenállásba, és gyors tempóban haladnak Kijev irányába. Több tucat halottja lehet a harcoknak. Az orosz elnök szerint nem akarják megszállni Ukrajnát, ám hatalmi átrendeződést szeretnének az országban.
    A harcok és az ukrán parlament által megszavazott hadiállapot miatt tömegek indultak el Ukrajnán belül nyugati irányba, egy részük várhatóan Magyarországon keres majd menedéket. Folytatódott a magyar katonák átcsoportosítása a keleti határhoz. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, felkészült Magyarország arra, hogy feltehetően megnő azoknak a száma, akik menekültstátuszt kérnek majd. A nyugati politikusok elfogadhatatlannak tartják az orosz agressziót, arról beszélnek, hogy Vlagyimir Putyin döntése történelmi fordulatot jelenthet. Egyelőre a katonai válaszcsapások lehetősége nem került szóba, ám soha nem látott gazdasági szankciókról dönthet az Európai Unió. Hamarosan rendkívüli csúcs kezdődik Brüsszelben.

    Category :

    #oroszorsz#aacute#megt#madta#ukrajn

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up